Rabarbri-toorjuustukook sidruni ja mandlitega
kaheksale
- 150 g võid
- 2 dl suhkrut
- 2 muna
- 2 dl mandlijahu
- 1 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 350 g rabarbrit
- 0,5 sidruni riivitud koor
- ¼ tl soola
Toorjuustukiht
- 200 g toasooja toorjuustu
- 1 dl hapukoort (20%)
- 2 sl tuhksuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Lisaks
- peotäis mandlilaaste
- 0,5 sidruni mahl
- 2 sl tuhksuhkrut + soovi korral veidi veel koogile raputamiseks
Tükelda koorimata rabarbrid ja jaga kogus pooleks. Eralda suhkrukogusest 2 supilusikatäit ja jäta ootele.
Vahusta toasoe või ülejäänud suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega eraldi nõus kokku jahud, sool ja küpsetuspulber ning sega hoolega munasegu hulka. Lisa pool rabarbrikogusest, sidrunikoor ja sega samuti läbi.
Toorjuustusegu valmistamiseks sega toorjuust hapukoore ja suhkrutega korralikult ühtlaseks.
Õlita kergelt u 20×20 cm suurune koogivorm ja suru põhjale ja külgedele küpsetuspaber. Vala kolmveerand tainakogusest vormi, sellele omakorda toorjuustusegu ja lõpuks ülejäänud tainas. Sega kergelt pealtpoolt siiruviiruliseks. Sega ootele jäänud rabarber läbi 2 sl suhkruga, vala koogile ning kata mandlilaastudega. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kook on kergelt kuldse jumega ja tahenenud.
Lase enne lahti lõikamist kindlasti täielikult jahtuda. Serveermisel puista soovi korral peale tuhksuhkrut ja nirista kook üle tuhksuhkrust ja sidrunimahlast kokku segatud siirupiga.