Tuuletaskud karamellitäidise ja šokolaadiga
Tuuletaskud:
- 2,5 dl vett
- 100 g võid
- 2 tl ekstrapeent suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 140 g jahu
- 15 g naturaalset kakaopulbrit
- 4 toasooja muna
- näpuotsatäis soola
Aseta tükeldatud või, suhkur, vanillisuhkur ja sool koos veega potti, lase neil sulada ja seejärel keema tõusta. Keera kuumus väiksemaks ja klopi spaatliga sisse kakaopulbriga segatud ja sõelutud jahu, sega ained palliks kokku ning küpseta tainapalli madalal tulel pidevalt segades 5 minutit, kuni tainas muutub kuivaks ja elastseks. Võta pott pliidilt, pane tainas kaussi ja lase sellel umbes 10 minutit jahtuda. Lisa tainale ükshaaval munad (klopi spaatliga tainas enne ühtlaseks, kui järgmise muna lisad). Tainas peaks ka pärast munade lisamist olema paks. Seejärel tõsta tainas pritskotti ja pigista plaadile üksteisest 2 cm kaugusele umbes kahe eurose diameetriga väikesed kuhjakesed. Soovi korral määri kuhjakesi pealt vee ja lahtiklopitud muna seguga. Vajuta märja sõrmega tainatipud alla, sest need pruunistuvad muidu liiga palju.
Aseta tuuletaskud ahju 200 kraadi juurde 10 minutiks küpsema, seejärel vähenda kuumust 190 kraadini ja küpseta veel 20 minutit. Lülita ahi välja, võta tuuletaskud ahjust, lõika taskute alla äärde küljele väike ava sisse ja pane veel umbes 10 minutiks ahju kuivama. Seejärel tõsta profitroolid restile jahtuma. NB! Ahjuust ei tohi keedutaina küpsetamise ajal avada!
Retseptis toodud taina kogusest saab kaks plaaditäit tuuletaskuid.
Karamellikreem:
- 300 g toasooja keedetud kondenspiima
- 300 g toasooja toorjuustu
Sega vispliga keedetud kondenspiim koos toorjuustuga ühtlaseks. Lõika tuuletaskud pooleks, tõsta sisse teelusikatäis kreemi ja aseta kaas peale. Kreemist jätkub täpselt kõigi tuuletaskute täitmiseks.
Kaunistamiseks:
- 100 g valget šokolaadi
Tükelda šokolaad, sulata see vesivannil, sega ühtlaseks ja tõsta igale tuuletaskule teelusikaga pisut šokolaadi. Puista šokolaadile meelepäraseid nonparelle ja lao tuuletaskud alusele püramiidikujuliselt.
Soovi korral võib püramiidi kokku panna karamelli abil, siis saab igaüks murda endale karamelliseid kreemipalle, mis praksuvad hamba all.
Karamell:
- 250 g suhkrut või heledat muscovado suhkrut
- 3 sl külma vett
Karamelli valmistamiseks pane suhkur ja vesi laiapõhjalisse potti madalale tulele soojenema. Sega, kuni suhkur aeglaselt sulab. Kui suhkur on sulanud, lõpeta segamine ja tõsta temperatuuri. Kuumuta seni, kuni suhkrukaramell muutub merevaigu tooni ja tõsta pott tulelt. Ole ettevaatlik, sest karamell läheb kergesti kõrbema!
Kasuta kahvlit, et pista kreemipallid otsapidi karamelli sisse ja kleepida need omavahel püramiidiks. Ülejäänud karamellist tee püramiidi ümber peened kuldniidid. Selleks tõsta pott karamelliga püramiidi kõrvale, keeruta kahvlit karamelli sees ja venita suhkruniidid ümber püramiidi.
Nüüd on tuuletaskud nautimiseks valmis!