Tummine rabarbri-šokolaadikook
6 dl nisujahu
- 3 d tumedat muscovado-suhkrut
- 4 sl (suure kuhjaga) naturaalset kakaopulbrit
- 1 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soola
- 1 tl kaneeli
- 0,5 dl oliiviõli
- 4 dl külma vett
- 1 sl valge veini äädikat
Rabarberisegu:
- 300 g rabarbereid, tükeldatud ja kooritud kogus
- 0,5 dl suhkrut
- 1 sl tärklist
Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sega, kuni saad ühtlase taina. Sega rabarberitükid suhkru ja tärklisega ning lisa segades tainale. Vala tainas võiga määritud vormi (24 x 32 cm) ning küpseta 175 kraadi juures u 35 minutit.
Soovitused:
Võid retseptis asendada 1dl nisujahu sama koguse rukkijahuga.
Soovi korral lisa kooki ka veidi kõrvitsa- ja päevalilleseemneid.
Soodat ja küpsetuspulbrit on lisatud koogile triiki teelusikatäis.