Astelpajukommid
Astelpajumarmelaad:
- 500 g astelpajumarju
- 350 g moosisuhkrut
Keeda astelpajumarju koos suhkruga 107 kaardini. Pressi läbi sõela ja lase jahtuda.
Astelpaju ja valge šokolaadi ganache:
- 500 g valget šokolaadi
- 170 ml 35% koort
- 50 ml glükoosisiirupit
- 20 ml kondenspiima
- 200 ml astelpajumahla
- 30 g võid
- 300 g tumedat šokolaadi
Kuumuta koor koos glükoosi ja kondenspiimaga, lisa sellele kuumutatud astelpajumahl ja kuumuta keemiseni. Vala segu šokolaadile ja võitükkidele. Lase 1 minut seista ja sega spaatliga ühtlaseks. Lase jahtuda.
Kommide valmistamiseks kasuta tumedat šokolaadi (50-60%) ja sobiva suurusega silikoonist vorme. Kata sulašokolaadiga vormi seinad ja lase külkapis taheneda. Vala sisse astelpaju marmelaad ja ganache, kata šokolaadikihiga ja pane külkappi jahtuma. Jahtunult eemalda kommid ettevaatlikult vormist.