Valge šokolaadi küpsised

18-20 tk

  • 200 g valget šokolaadi
  • 120 g võid
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 120 g suhkrut
  • 60 g heledat muscovado suhkrut
  • 2 muna
  • 180 g nisujahu
  • 60 g rukkijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola

Haki šokolaad ja tõsta kuumakindlasse kaussi. Kuumuta või väiksemad potis keskmise kuumuse juures ning jätka kuumutamist, kuni või on karamellitooni ja lõhnab pähkliselt. Vala pruunistatud või šokolaadile ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa riivitud sidrunikoor ja sega.
Vahusta munad suhkruga mikseri abil u 5 minuti jooksul, kuni saad heleda vahu. Lisa samal ajal edasi vahustades vähehaaval või-šokolaadisegu ja vahusta keskmise kiiruse juures veel minuti jagu. Sega kokku jahud, küpsetuspulber ja sool ning sega lusika abil tainas ühtlaseks. Ära siin enam mikserit ega suuremat sorti kloppimist kasuta. Tõsta tainast kas supilusika või väiksema jäätisekulbi abiga u 5 cm läbimõõduga tainapallid (neid saad sellest kogusest ca 2 ahjuplaadi jagu) ja jäta iga palli vahele ruumi, sest ahjus vajuvad küpsised lapikuks.

Küpseta 180-kraadise ahju keskmises osas 10 minutit. Küpsised on ahjust välja võetult äärtest kerge jumega, kuid pealtpoolt jätavad üpris toore mulje – see peabki nii olema ja jahtudes küpsised tahenevad. Tõmba küpsetuspaber koos küpsistega kohe kuumalt ahjuplaadilt jahtumisrestile ja lase jahtuda. Õhukindlas karbis säilivad küpsised päris mitu päeva.