Wabariigi trühvel

  • 350 g valget šokolaadi
  • 30 g võid
  • 30 g mittesulavaid šokolaaditerasid
  • 50 g viina (Viru Valge)
  • 40 g vahukoort

Katteks

  • 200 g valget šokolaadi
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • kuivatatud rukkililli
Pane vahukoor ja või potti ning kuumuta. Sega sisse tükeldatud valge šokolaad. Sega, kuni moodustub ühtlane ilma tükkideta segu. Sega juurde mittesulavad tumeda šokolaadi terad ja lõpuks alkohol. Saadud mass pane külmkappi tahenema.
Kui segu on piisavalt tahenenud, võta teelusikaga sellest väikesed kogused ja veereta kuulikesteks. Pane uuesti külmikusse jahtuma.
Sulata eraldi kaussides veevannil või mikrolaineahjus mõlemad šokolaadid. Kasta pallikese üks pool tumedasse ja teine valgesse šokolaadi. Puista peale rukkilillelehti, lase šokolaadil taheneda.