Tuunitud Pavlova

  • 4 L-suurusega muna valget
  • näpuotsaga soola
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl tärklist
  • 1 tl valge veini äädikat

Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Lisa vahustatud munavalgetele jaokaupa suhkur, seejärel vanillsuhkur, tärklis ja veiniäädikas ning sega ettevaatlikult läbi. Laota munavaht ümmarguse kuhjana õliga määritud küpsetuspaberile ning tee kuhja keskele süvend. Alanda ahju kuumus 110 kraadini ning aseta Pavlova ahju. Küpseta vähemalt 1,5 tundi (minul kulus isegi rohkem). Valmis Pavlova peaks olema pealt krõbe ja kuiv. Keera ahju kuumus maha ning lase koogil paokil uksega ahjus maha jahtuda.

Sulata vesivannil umbes 50 g tumedat šokolaadi. Mida mõrum ja suurema kakaosisaldusega, seda parem. Pane sulanud šokolaad besee keskele süvendisse. Šokolaadisel vahekihil on lisaks mõnusale maitsele ka blokeeriv omadus – ilma selleta vettiks Pavlova üsna kiiresti läbi, šokolaad moodustab aga täidise ja besee vahele kihi, mis aitab beseel oma krõbedust kauem säilitada.

Koori ja haki umbes 200 g rabarbereid, riivi sisse paar lusikatäit värsket ingverit ning keeda 1 dl suhkruga, kuni rabarber on pehme ning mahl veidi vähemaks auranud. Sega rabarberimoos 100 g toorjuustuga ning pane külmkappi jahtuma. Jahtunud toorjuustusegu laota hangunud šokolaadikihi peale.

Vahusta 200 ml vahukoort 0,5 dl suhkru ja 1 tl vanillsuhkruga üsna tugevaks vahuks. Kata raberberi-toorjuustukiht vahukoorega, mille peale laota ohtralt maasikaid. Kaunista melissilehtedega.