Tort “Suvi”

Põhi

  • 4 muna (M)
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • immutamiseks 0,75-1 dl apelsinimahla

Kreem

  • 300 g külma mascarpone’t (või toorjuustu)
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 4 dl 35% koort
  • lisaks u 300 g maasikaid
  • kaunistuseks maasikalehti ja ristikunutte või muud meelepärast

 

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sõelu vahu peale jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sega kaabitsaga hästi õrnalt vahtu alt üles tõstes kuivained tainasse. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga kokku. Vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes pool tundi. Proovi küpsust puutikuga – küpsenud põhjast tuleb ta puhtalt välja. Lase tordipõhjal täielikult jahtuda ja lõika seejärel kolmeks kihiks.

Mikserda mascarpone suhkrutega läbi. Lisa vahukoor ja vahusta kohevaks kreemiks. Tükelda maasikad väikesteks tükkideks.
Aeg tort kokku laduda! Jaota mõttes kreem kolmeks, maasikatükid pooleks. Aseta alumine tordikiht serveerimisalusele, immuta. Tõsta alumise peale kolmandik kreemist, määri laiali. Sellele lao pool maasikatest. Tõsta peale keskmine põhjakiht, immuta ja kata jälle kreemi ning maasikatega. Tõsta peale kolmas tordikiht, immuta. Kata tordi pealispind ja küljed kreemiga. Kaunista tort meelepäraselt.
On hea, kui maasikatort saab enne söömist mõne tunni külmas maitsestuda.