Topelt šokolaadi, röstitud metspähklite ja banaaniga blondie

  • 100 g võid
  • 200 g valget šokolaadi
  • 150 g heledat muscovado suhkrut
  • 1 suur muna
  • 2 keskmist või suuremat küpset banaani
  • 2 sl konjakit, brändit või kanget kohvi
  • 100 g toortatra- või nisujahu
  • 100 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g pähkleid (sobivad mandlid, Kreeka pähklid ja/või röstitud ja kooritud sarapuupähklid)
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • tuhksuhkrut koogi peale raputamiseks
Haki või ja valge šokolaad tükkideks, aseta koos suhkruga kaussi, sulata vesivannil ja sega ühtlaseks. Lase pisut jahtuda, seejärel sega hulka kergelt lahtiklopitud muna, kahvliga püreestatud banaanid ja alkohol või kohv. Sega sõelutud jahu küpsetuspulbriga läbi ja sega taina hulka, viimasena lisa hakitud pähklid ja tume šokolaad.
Tõsta tainas 20 cm läbimõõduga neljakandilisse küpsetuspaberiga kaetud vormi, silu pind ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit kuni kook on pealt kergelt pruunistunud. Ära kauem küpseta, sest kook küpseb vormis veel edasi ja muutub muidu seest kuivaks ega ole niiske. Lase vormis jahtuda; külmale koogile sõelu soovi korral tuhksuhkrut.