Toorjuustukook sinihallitusjuustu ja mustikatega

Kook

  • 500 g toorjuustu
  • 170 g sinihallitusjuustu (nt Aura)
  • 5 muna
  • 180 g suhkrut + 1 sl
  • soola
  • 2 sl jahu
  • 200 ml vahukoort

Mustikad

Vanillikaste

Pane ahi soojenema 210 kraadile.

Tõsta umbes  tund  enne koogi tegemist toorjuust, munad ja sinihallitusjuust toatemperatuurile. 

Hõõru suhkur toorjuustuga kreemiks, kui kasutad lauamikserit, siis ära töötle väga suurel kiirusel, muidu muutub toorjuust liiga vedelaks! Lisa tükkideks pudistatud sinihallitusjuust ja jätka töötlemist, lisa munad ükshaaval segusse, lisa uus muna, kui eelmine on segunenud, vala juurde koor ja lõpuks lisa jahu ja sool. 

Vala tainas küpsetupaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga vormi. Raputa peale suhkrut. Kata vormi küljed ka küpsetuspaberiga, mis ulatub servadest veidi kõrgemale. Selleks võid lõigata teisest küpsetuspaberis sobiva suurusega ribad. Määri vormi küljed esmalt kergelt õliga ja siis suru küpsetuspaberi ribad vastu.  Kook kerkib ahjus kõrgeks ja küpsetuspaber peab talle toeks jääma.

Küpseta kooki 210 kraadi juures 50 minutit. Välja võttes võib kook veidi võdiseda, kui vormi liigutad. Lase koogil vormis jahtuda toatemperatuurile ja tõsta siis paariks tunniks, kuni üleöö külmkappi.

Enne serveerimist tõsta kook vähemalt 30 minutit varem toatemperatuurile. Hõõru mustikad suhkruga katki ja vala koogile. Kook on jahtudes alla vajunud ja keskelt on ta madalam, kata see ala suhkruga hõõrutud mustikatega. Lisa veel mustikaid kaunistuseks.

Serveeri koos vanillikastmega.

Kastme valmistamiseks vispelda paksupõhjalises potis suhkur munavalgetega läbi ja lisa piim. Kuumuta madalal kuumusel, kuni segu pakseneb, lisa või ja maitsesta vanillisuhkruga. Tõsta tulelt ja vispelda veel, kuni kaste jahtub.