Toorjuustukoogikesed valge šokolaadi ja maasikatega

6 portsjonit

Põhi:

  • 100 g digestiivküpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 1 muna
  • 50 g Demerara suhkrut
  • 250 g mascarpone’t
  • 75 g hapukoort
  • 2 sl sidrunimahla
  • 100 g valget šokolaadi
  • 100 g maasikaid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Jaota saadud puru võrdselt 6 väiksesse portsjonvormi ja suru tihkeks. Täidise jaoks vahusta muna kergelt suhkruga. Jätka vahustamist madalate pööretega ja lisa osadena toasoe mascarpone, hapukoor ja sidrunimahl. Sulata vesivannil valge šokolaad (valge šokolaadi sulamiseks piisab 40–45 kraadist, kõrgemal temperatuuril läheb šokolaad tükki). Lisa sulatatud šokolaad eelnevalt valmistatud segule ning sega ühtlaseks. Kalla segu portsjonvormidesse ning puista sisse võimalikult väikseid maasikaid. Küpseta vorme vesivannil 150-kraadises ahjus umbes 45–50 minutit. Jahuta ja serveeri külmalt.