Tomatisalat sibula, oliivide ja killukese kiluga

Neljale kuni kuuele

Kaste:

Esmalt valmista kaste. Selleks sega kastrulis omavahel suhkur ja veiniäädikas, aseta kastrul keskmisele kuumusele ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta katel tulelt ja lase segul jahtuda.

Salat:

  • 4 suurt või 6 keskmist viilutatud tomatit
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 5 suuremat peeneks hakitud Kalamata oliivi
  • 4-5 peeneks hakitud kilu- või anšoovisefileed
  • 1 tl meresoola
  • 50 ml seedermänniseemne- või oliiviõli
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • peotäis värsket basiilikut
Aseta tomatirattad kaussi, puista peale sool ja lase veidi seista. Kalla tomatiratastele seejärel äädikasegu, sega õrnalt läbi ja lase veidi tõmmata. Seejärel laota tomatirattad suurele taldrikule, nirista peale õli, seejärel laota tomatitele kilu- või anšoovisefilee ja oliivid ning siis sibulad. Kaunista salatit tükeldatud basiilikuga, jahvata peale pipart ja serveeri kohe.
Kevadine värskus taldrikul!