Tomat & tomat

Tomati vahukomm

Pane želatiin külma veega likku. Valmista tomatitest mahlapressi abil mahl. Lisa saadud mahlale 1 tl ekstrapeent suhkrut. Pane mahl vahustajasse, lisa sulatatud želatiin ja jahuta nõud vahustamise ajal. Pane saadud mass külmikusse. Serveerimiseks lõika massist ümara vormi abil silindrid.

Tomatikonsomee

  • 10 küpset pehmet tomatit
  • peotäis basiilikut
  • soola
  • musta pipart
  • 1 sl suhkruroosiirupit 
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 dl viina
Lõika tomatid suuremateks tükkideks, lisa tomatitele soola, suhkrut ja suhkrusiirupit. Koori küüslauk ja tükelda suuremateks tükkideks. Pane tomatid cutter’isse, lisa ka ülejäänud koostisained. Purusta mass suuremateks tükkideks. Võta tihedam sõel ja marli ning jäta purustaud mass marliga vooderdatud sõelale nõrguma.
Rautsi Talu kirsstomatid “Cherry Nectar” 
Lõika toasoojad tomatid poolkuu kujuliseks, lisa veidike soola, musta pipart ja sega.
Muhu muld 
Pane cutter’sse Pädaste leiva õhikud, tuhanäkileib, röstitud metsapähklid, sool, trühvliõli ja porrutuhk. Purusta seni, kuni on tekkinud must puru.
Kalamatsi meierei kitsejuust 
Nõruta juust köögipaberil. Hooajalised õied ja lehed aiamaalt Kaunista salat hoojaliste ürtide ja õitega.