Suvine rabarberi-maasikakeeks
Kogus: 10-12 lõiku
- 150 g (+ 1 sl vormi määrimiseks) võid
- 240 g nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 2 tl vanillisuhkrut
- 4 muna
- 170 g rafineerimata roosuhkrut
- 100 g hapukoort
- 5 dl rabarberitükke (umbes 3 keskmist vart)
- 1 dl maasikatükke (umbes 4 suuremat maasikat)
- 1 sl mooniseemneid
Kate
- 100 g valget šokolaadi
- 100 g hapukoort
- 200 g maasikaid
Kaunistamiseks
söödavaid lilleõisi
Sulata või ja jäta jahtuma. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Vahusta omavahel munad ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Lisa munavahu hulka sulavõi ja hapukoor, vahusta veelkord läbi.
Koori ja haki rabarber väikesteks tükkideks. Haki ka maasikad väikesteks tükkideks.
Lisa nüüd muna-võisegule kuivained ja sega kergelt läbi. Lisa nüüd ka rabarberi- ja maasikatükid ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Määri piklik küpsetusvorm korralikult võiga kokku. Saputa peale umbes 1 sl jahu, nii saad keeksi pärast vormi seest lihtsamini kätte. Vala keeksitainas vormi ja silu pealt ühtlaseks. Küpseta keeksi 175 kraadises ahjus 45-55 min (pöördõhk) kuni keeks on pealt priskeks ja kuldseks kerkinud. Kontrolli väikese puust tikuga, kas keeks on valmis. Pista tikk keskele keeksi sisse- kui tikk jääb kuivaks, siis on keeks valmis.
Lase keeksil 10 min jahtuda ja kummuta siis ettevaatlikult vormist välja. Lase keeksil täielikult jahtuda.
Enne serveerimist valmista keeksile kate. Selle jaoks murra valge šokolaad tükkideks ja sulata vesivannil. Sega sulanud šokolaadi hulka toasoe hapukoor. Lase šokolaadi-hapukooresegul 5 minutit seista, nii muutub see veidi paksemaks. Määri siis keeksile. Kaunista värskete maasikate ja lilleõitega.