Suvine šokolaadikook

  • 150-200 g tumedat šokolaadi
  • 1 keskmine või 2 väiksemat suvikõrvitsat (puhastatult kaal 300-360 g)
  • 50 g võid
  • 3 muna
  • 100 g tumedat muscovado suhkrut
  • 3 sl konjakit, rummi, brändit või külma kanget kohvi
  • 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g kaerajahu
  • tuhksuhkrut
  • meelepäraseid marju

Tükelda šokolaad ja riivi suvikõrvits. Võta 100 g šokolaadi, pane koos tükeldatud võiga kastrulisse, sulata madalal kuumusel kergelt segades ühtlaseks.

Klopi munad kausis kergelt suhkruga lahti ning sega läbi sulatatud šokolaadi, alkoholi või kohvi ja riivitud suvikõrvitsaga. Sega kakao- ja küpstuspulber jahuga ning lisa tainale. Sega ühtlaseks.  Lisa ülejäänud  tükeldatud šokolaad ja sega läbi.

Laota tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud neljakandilisse u 20 x 30 cm ahjuvormi. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 20-25 minutit, kuni kook on tahenenud, kuid katsudes veel kergelt vetruv ja seest niiske. Pärast ahjust võtmist küpseb kook veel kuumas vormis edasi, seega ära kauem kindlasti küpseta. Jahtunud kook lõika ruutudeks ja sõelu peale  tuhkshkrut. Naudi koos  meelepäraste suviste marjadega.