Suvemarjakook vanillikreemiga

Kuuele kuni kaheksale

Koogipõhi:

Koogipõhja valmistamiseks tõsta jahu, suhkur ja sool kaussi. Lisa tükeldatud külm või ja töötle mass ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ja veidi külma vett ning töötle tainas kenaks tainapalliks. Aseta umbes 20-30 minutiks külmkappi. Võta tainas külmast ning laota 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Aseta tainale küpsetuspaber ja raskus (näiteks kuivatatud herned) ja küpseta umbes 10 minutit. Eemalda siis raskus ja küpseta veel mõned minutid. Jahuta veidi.

Täidis:

  • 300-400 g värskeid marju (nt sõstraid, tikreid)
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut 
  • 4 dl paksemat Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanillisuhkrut
Puhasta marjad. Sega kausis suhkur, jogurt, vanilje ja munad ühtlaseks kreemiks. Kalla segu eelküpsetatud koogipõhjale. Puista peale marjad. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on kalgendunud. Serveerides puista peale tuhksuhkrut.