Sõrnikud
neljale-kuuele
- 800 g (4 pakki) maitsestamata kohupiima
- 1 suur muna
- 50 g peensuhkrut
- 1 kuhjaga sl vanillisuhkrut
- 100 g toortatrajahu + vormimiseks
- 70 g riisi- või maisijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- õli ja võid praadimiseks
- heledat suhkrusiirupit ja marju serveerimiseks
- tuhksuhkrut
Klopi muna suhkrutega kergelt lahti, lisa kaussi kohupiimale ning sega läbi. Sega sõelutud jahud küpsetuspulbriga, lisa kohupiimamassile ja sega ühtlaseks. Aseta tainas 30 minutiks kümkappi tahenema.
Pane mõned supilusikatäied jahu taldrikule, tõsta supilusika abil tainas jahu sisse, mätsi käte vahel jahu abil pallikeseks ja siis vajuta u 1 cm läbimõõduga lapikuks kettaks. Eemalda üleliigne jahu. Soojenda pannil õli, lisa pisut võid ja aseta pannile sõrnikud jättes neile vähemalt 1 cm vahed.
Küpseta sõrnikuid keskmisest pisut madalamal kuumusel kummaltki poolt 3-4 minutit. Pannile võib paremaks küpsemiseks asetada kaane peale. Kuldpruuniks küpsenud sõrnikud tõsta pannilt ja lase enne söömist jahtuda.
Serveerimisel puista peale marju ja nirista heledat suhkrusiirupit, soovi korral lisa hapukoort, moosi, vanillijäätist vms ning sõelu peale tuhksuhkrut.