Šokolaadipõhjal vaarika-juustukook

Põhi

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 150 g tumedat muscovado suhkrut
  • 3 suurt toasooja muna
  • 40 g nisu- või riisijahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g mandlijahu
  • 0,5 -1 peenelt riivitud Tonka uba või 1-2 sl brändit, konjakit või külma kohvi

Tükelda šokolaad ja või, pane koos suhkruga kaussi ning sulata vesivannil. Sega ühtlaseks, lase pisut jahtuda ning klopi ükshaaval hulka munad lisades järgmise siis, kui eelmine on segunenud ülejäänud tainaga.

Sega sõelutud jahu küpsetuspulbri, soola ja mandlijahuga läbi ning sega taina hulka. Lisa ka meelepärane maitseaine (Tonka uba, alkohol või kohv).

Vala tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud neljakandlisse (20X30 cm) või ümmargusse lahtikäivasse (läbimõõduga 24 cm) vormi ja aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis

Sega visplit kasutades toorjuust hapukoore ja suhkrutega läbi ning lisa ükshaaval munad. Laota segu vormi šokolaadipõhjale ning küpseta ahjus 170 kraadi juures kuni ääred on tahenenud ja kuldpruunid, kuid keskelt on kook veel pisut võdisev. Neljakandilise vormi puhul kulub 30-40 minutit; ümmargusega u 50 minutit. Ära üle küpseta!

Lase koogil vormis jahtuda, aseta serveerimisalusele ja hoia kooki enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis. Jahtunud koogile laota vaarikakreem.

Vaarikakreem

  • 300 g toasooja toorjuustu
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 100 g värskeid või külmutatud ja üles sulatatud vaarikaid + kaunistamiseks

Pane toorjuust ja suhkur kaussi ning vahusta miksriga ühtlaseks kreemiks. Lisa vaarikad ja vahusta kergelt läbi. Laota kate koogile. Serveerimisel puista peale veel vaarikaid.