Šokolaadi-juustukook

Põhi

  • 200 g kakaokreemiga šokolaadiküpsiseid (Mesikäpp)
  • 50 g võid

Täidis

  • 400 g toorjuustu (toasooja)
  • 3 sl hapukoort
  • 3 muna
  • 1 dl muscovado suhkrut
  • 100 g piimašokolaadi
  • 1 sl toorkakaod

Šokolaadiglasuur

  • 100 ml vahukoort
  • 100 g šokolaadi
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl vanillisuhkrut

Pane ahi soojenema 180 kraadile.
Purusta küpsised köögikombainis või kasuta kilekotti pandud küpsiseid ja tambi pudrunuiaga puruks. Sulata või ja sega küpsisepurule. Suru segu lahtikäiva 20 cm läbimõõduga vormi põhjale ja tõsta külmkappi.

Sega toasoe toorjuust hapukoore ja suhkruga. Sega ükshaaval juurde munad. Sulata šokolaad vesivannil. Lisa sulašokolaad ja kakao kreemile ja sega ühtlaseks. Küpseta koogipõhja 10 minutit 180 kraadi juures. Alanda ahju kuumus 160 kraadile. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Küpseta 160 kraadises ahjus 70 minutit. Lase koogil jahtuda ja tõsta paariks tunniks külmkappi.

Vala vahukoor potti ja lase keema tõusta, eemalda tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega pidevalt, kuni šokolaad on sulanud ja segu on ilus läikiv. Lisa sool ja vanillisuhkur ning vala glasuur koogile. Tõsta kook veel pooleks tunniks külmkappi.