Sidruni-laimidžemm

2 pisikest moosipurgikest

Vaja läheb:

Riivi kahe sidruni ja laimi koor potti. Seejärel lõika üks sidrun ja laim õhukesteks viiludeks ja eemalda kindlasti seemned. Pane viilutatud tsitruseviilud potti, lisa 2,5 dl vett, lase sel keema tõusta ning seejärel lase madalal kuumusel 10 minutit podiseda.
Seejärel nõruta vedelik läbi sõela ära ning pane riivitud koored ja tsitruseviilud tagasi potti. Lisa uuesti 2,5 dl vett, lase keema tõusta ning seejärel lase 10 minutit podiseda. Nõruta taaskord vedelik läbi sõela ära.
Pane kõik sõelalolev tagasi potti, lisa 4 dl vett ning keeda vaikselt podisedes 15 minutit. Seejärel eemalda potist tsitruste viilud, lisa potti moosisuhkur, poolest sidrunist ja laimist pressitud mahl ning keeda madalal kuumusel segu umbes 20 minutit ehk seni, kuni segu pakseneb.
Vala seejärel hoidis kuumalt purkidesse ja lase jahtuda. Järgmiseks päevaks on džemm purgis seistes juba parajalt paksenenud.