Sidruni ja valge šokolaadi ruudud

12 tk

  • 150 g võid
  • 150 g valget šokolaadi
  • 3 sidrunit (á 130 g)
  • 2 muna (M)
  • 140 g suhkrut
  • 120 g nisujahu
  • 200 ml 35% koort
  • 2 sl suhkrut
  • kaunistuseks piparmündi- või melissilehti, tuhksuhkrut, riivitud sidrunikoort

Sulata või potis, tõsta pott pliidit. Tükelda valge šokolaad kuuma või sisse ja lase aeglaselt segades sulada. Lase segul veidi jahtuda.
Vahepeal nühi sidrunid hästi hoolsalt kuuma vee ja svammiga puhtaks. Kuivata. Riivi kolmelt sidrunilt koor (ainult kollane osa) ja pressi ühest välja mahl. Sidrunimahla on siin tarvis 30 ml, ehk 3 sl. Sega sidrunikoor ja -mahl, munad, suhkur ja jahu või-valge šokolaadi hulka. Kloppida ega vahustada ei ole tarvis, sega lihtsalt vispliga nii palju, et kõik ained seguneksid. Tainas ongi valmis!
Vooderda umbes 23 x 30 cm suurune ahjuvorm küpsetuspaberiga. Vala tainas ühtlase kihina vormi ja küpseta 175 kraadi juures 17 minutit. Kook ei tohi küpseda liiga kõvaks, siis jääb ta kuiv!

Võta vorm ahjust välja ja lase koogil jahtuda. Lõika ruutudeks.
Enne söömist vahusta koor suhkruga ja tõsta/pritsi koogiruutudele. Kaunista piparmündi- või melissilehtede, tuhksuhkru ja riivitud sidrunikoore või muu meelepärasega.

*Koogi võib küpsetada ka 23-24 cm läbimõõduga ümmarguses lahtikäivas vormis. Arvesta, et kook jääb üsna õhuke, umbes 1 cm paksune. Struktuur on sel koogil tihe ja tummine, mitte õhuline ega kohev. Nii peabki olema! Kui kooki jääb esimesest söömisest üle, hoia külmkapis. Aga võta umbes pool tundi enne söömist külmast välja, et ta jõuaks veidi pehmeneda.