Salat küpsetatud oa-seemnepallide ja sinepivinegretiga

  • 400 g purk valgeid ube
  • 75 g kooritud päevalilleseemneid
  • ¼ tl soola
  • 1 tl paprikapulbrit
  • ½ tl kuivatatud tüümianit
  • 1 suur küüslauguküüs (purustatud)

Mahe sinepivinegrett:

  • 2 sl mahedat sinepit (nt Meira)
  • 1 tl suhkruroosiirupit
  • 1 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1 sl sojakastet
  • 3 sl vett
  • ½ tl kuivatatud punet
Peotäis värskeid hakitud ürte pluss salati jaoks värsket spinatit või salatilehti, kirsstomateid, värsket lillkapsast ja redist.
Pane ahi 250-kraadile kuumenema. Kurna ja loputa oad. Tee oad kätega pudiks ja lisa ülejäänud koostisained. Sega hoolikalt läbi. Vormi pallikesed (umbes 13 pallikest) ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 250-kraadi juures 8-9 minutit.
Vinegreti jaoks vispelda kõik koostisained kreemjaks salatikastmeks. Aseta vaagnale paar peotäit värsket spinatit või salatilehti, paar peotäit pooleks lõigatud kirsstomateid, paar peotäit värskeid pikkupidi peenemaks lõigatud lillkapsaõisikuid ja paar viilutatud redist. Kõige peale aseta oa-seemnepallid ja seejärel nirista peale sinepivinegrett.