Salat krõbeda halloumi ja mahlaste mustikatega

Kaste:

  • 3 sl extra virgin oliiviõli
  • 1 sl heledat suhkrusiirupit
  • 2-3 sl sidruni- või laimimahla
  • 0,5 tl soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
Esimesena valmista kaste. Selleks sega kõik ained visplit kasutades või kinnises purgis loksutades ühtlaseks.
 

Salat:

  • 100 g meelepäraseid salatilehti
  • 1 väike punane sibul (soovi korral)
  • 2 keskmist või 4 väikest tomatit
  • 200 g (1 pakk) halloumi juustu
  • 100 g (kultuur)mustikaid
  • peotäis mündilehti
  • peotäis maasikaid
  • peotäis röstitud ja hakitud metspähkleid või röstitud mandlilaaste
Pese ja kuivata salatilehed, viiluta sibul õhukesteks viiludeks ja lõika suuremad viilud pooleks. Lõika tomatid sektoriteks, suuremad neist pooleks. Aseta salatilehed, sibul ja tomat kaussi ning sega kastmega läbi.
Laota salat kahele kuni neljale taldrikule. Grilli või prae kuumal pannil juustu keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni see on kas kuldpruun või tumedate “grillimistriipudega”.
Tõsta juust taldrikutel olevatele salatikuhjadele, puista peale mustikad, mündilehed, pähklid või mandlilaastud ja sektoriteks lõigatud maasikad ning serveeri kohe. Soovi korral jahvata peale veel musta pipart.
Head isu!