Salat pardifileest

  • 4 suurt pardi rinnafileed
  • jahvatatud musta pipart
  • 1 tl Cayenne’i või tšillipipart
  • 2 tl Hiina viie vürtsi segu
  • 4 tl suhkruroosiirupit
  • 1 punane sibul
  • 100 g rukolat
  • 1 granaatõun

Kastmeks:

  • 4 sl extra virgin oliiviõli
  • 1 sl suhkruroosiirupit 
  • 1 sl palsamiäädikat
  • soola
  • musta pipart
Tõmba noaga pardifilee nahkadesse tihedalt (max 0,5 cm vahedega) diagonaalsed lõiked ja tee sama ka ristipidi. Hõõru pardifileed mõlemalt poolt jahvatatud maitseainetega kokku. Võta selline pann, mida saad ka ahju panna, ja küpseta pardifileed nahk allpool keskmisel kuumusel u 10 minutit, kuni nahk on krõbe ja pruun. Vala pannilt üleliigne rasv ära, keera fileed ümber, nirista nahale ühtlaselt siirup (igale fileele u 1 tl), tõsta pann ahju ning küpseta 190 kraadi juures u 10 minutit. Eemalda pardifilee pannilt ja jäta n-ö puhkama.
Kui pardifileed on saanud u 15 min seista, lõika need õhukesteks viiludeks. Puhasta ja viiluta sibul õhukesteks ratasteks, aseta kaussi, kata keeva veega, lase u 5 minutit seista ja kurna. Puhasta granaatõuna seemned. Sega kastmeained kokku ja lisa soovi korral küpsetest fileedest väljavalgunud vedelik.
Aseta pestud rukola ja sibulaviilud taldrikule, nirista juurde kaste ning aseta peale pardifilee lõigud. Puista üle granaatõunaseemnetega.
Veinisoovitus: Joseph Drouhini La Foret Bourgogne Pinor Noir 2010