Ricotta mustikakook

  • 3 muna
  • 150 g suhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 400 g ricottat
  • 80 g nisujahu
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g mustikaid
  • 1 sl tuhksuhkrut

Pane ahi soojenema 180 kraadile.Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa juurde ricotta ja riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ning vanillisuhkur. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga ja lisa tainale. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale mustikad. Küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit. Lase vormis veidi taheneda ja serveeri jahtunult. Raputa enne serveerimist üle tuhksuhkruga.