Rabarberipirukas mandlikreemiga

12 lõiku

  • 500 g külmutatud pärmi-lehttainast (rullina)

Täidis

Mandlikreem

  • 50 g toasooja võid
  • 50 g suhkrut
  • 1 munakollane
  • 90 g mandlijahu
  • 1 kuhjaga sl nisujahu

määrimiseks 1 muna
peale raputamiseks 2 sl pärlsuhkrut
lisandiks vanillijäätist

 

Sega tükeldatud rabarber kaneelisuhkruga ja lase pool tundi seista. Sega kergelt ja tõsta rabarberitükid eraldunud vedelikust välja.
Lase tainal sulada ja rulli õhemaks ristkülikuks.
Kreemiks vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollane ja mikserda läbi. Lisa mandlijahu ja supilusikatäis nisujahu, sega ühtlaseks kreemiks.
Määri saadud kreem tainale. Kata pool tainast rabarberitükikestega ja tõsta teine pool peale. Nüüd jäi pool kreemist rabarberi alla ja pool peale. Keera lahtised pirukaservad taina alla.
Torgi taina peale kahvliga augud. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga, puista peale pärlsuhkrut. Küpseta 200 kraadises ahjus u 25  minutit, kuni pirukas on kuldpruun. Tõsta ahjust ja lase veidi jahtuda. Lõika terava noaga  tükkideks ja paku kõrvale vanillijäätist.