Purkitehtud kurgi-sibulasalat.

Kogus:  6  0,5-liitrist purki

  • 2,5-3 kg kurki, viilutatuna
  • 1 kg sibulaid, poolratastena
  • 500 g porgandeid, viilutatuna
  • paar prisket peotäit hakitud värsket tilli
  • 2-3 sl jämedat meresoola
  • 2-3 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 2-3 sl 30%-list äädikat
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • 1 dl rapsiõli
  • 1-2 hakitud tšillipipart (soovi korral, kui soovid pisut teravamat varianti.

Sega suuremas potis kurgid, sibulad ja porgandid maitseainete ja õliga. Sega läbi ja tõsta jahedasse maitsestuma 12-24 tunniks. Kuumuta siis potitäis keemiseni, alanda kuumust ja hoia kuumas ca 20 minutit. Ära keeda.

Tõsta salat steriliseeritud* purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas.

*Steriliseerimiseks tõsta pestud kuivad purgid ja purgikaaned 75-kraadini kuumutatud ahju vähemalt 15-ks minutiks. Tõsta ahjust välja ja täida kuuma hoidisega ning kaaneta kohe.