Purkitehtud kurgi-sibulasalat.
Kogus: 6 0,5-liitrist purki
- 2,5-3 kg kurki, viilutatuna
- 1 kg sibulaid, poolratastena
- 500 g porgandeid, viilutatuna
- paar prisket peotäit hakitud värsket tilli
- 2-3 sl jämedat meresoola
- 2-3 sl rafineerimata roosuhkrut
- 2-3 sl 30%-list äädikat
- 1 tl jahvatatud musta pipart
- 1 dl rapsiõli
- 1-2 hakitud tšillipipart (soovi korral, kui soovid pisut teravamat varianti.
Sega suuremas potis kurgid, sibulad ja porgandid maitseainete ja õliga. Sega läbi ja tõsta jahedasse maitsestuma 12-24 tunniks. Kuumuta siis potitäis keemiseni, alanda kuumust ja hoia kuumas ca 20 minutit. Ära keeda.
Tõsta salat steriliseeritud* purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita jahedas.
*Steriliseerimiseks tõsta pestud kuivad purgid ja purgikaaned 75-kraadini kuumutatud ahju vähemalt 15-ks minutiks. Tõsta ahjust välja ja täida kuuma hoidisega ning kaaneta kohe.