Punase sõstra pavlova

Kreem

  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 ml 35% koort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sl tuhksuhkrut
  • punaseid sõstraid, mida rohkem, seda uhkem

Vahusta munavalged pisukese soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades kolmes jaos suhkur. Vahusta, kuni vaht on läikiv ja sile ning ei kuku kausist välja ka seda tagurpidi pöörates. Puista vahu peale maisitärklis ja veiniäädikas ja sega ettevaatlikult, ent hoolikalt läbi. Tõsta munavalgevaht ahjuplaadile ja vormi umbes 20-22 cm diameetriga rõngas, mille ääred on kõrgemad ja keskel siledapõhjaline süvend täidise jaoks.
Tõsta ahjuplaat 130 kraadini (pöördõhk) eelkuumutatud ahju ja alanda kohe kuumust 100 kraadini. Küpseta 1 tund. Lülita ahi välja ja lase beseepõhjal praokil ahjuuksega ahjus jahtuda. Libista jahtunult koogialusele. Vahusta toasoe toorjuust ja vahukoor vanillisuhkru ja tuhksuhkruga. Tõsta kreem beseepõhjale ja aja laiali. Kaunista punaste sõstardega.