Punase sõstra mannavaht jääpiimaga

4-6-le

Punase sõstra mannavaht

  • 300 g (külmutatud) punaseid sõstraid
  • 400 ml vett
  • 50 g mannat
  • 50 g suhkrut 

Jäine vanillipiim

Vala piim kaussi, lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Pane segu sügavkülma umbes 2 tunniks.
Pane potti punased sõstrad ja vesi ning lase keema. Püreesta marjad saumikseriga ja kurna läbi tiheda sõela. Saadud mahl pane tagasi puhtasse potti, lase keema ning lisa suhkur ja pidevalt segades manna. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Tõsta tulelt ja vahusta mikseriga, kuni mannavaht on jahtunud.
Võta piim sügavkülmast välja ja vahusta käsimiksriga ühtlase vahu tekkimiseni.
Serveeri kohe.