Porgandi Brita
Põhi
- 200 g võid (toasooja)
- 1 dl fariinsuhkrut
- 5 munakollast
- 3 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 5 dl riivitud porgandit
- näpuotsaga soola
- 2 tl kaneeli
- 1 tl riivitud ingveri
- 1 tl kardemoni
Täidis
- 300 g toorjuustu (toasooja)
- 2 sl fariinsuhkrut
- 1 muna
- 2 tl vanillisuhkrut
Besee
- 5 munavalget
- 2 dl ekstrapeent suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- näpuotsaga soola
Riivi porgandid ja eralda munakollased valgetest. Vahusta toasoe või fariinsuhkruga, kuni suhkur on sulanud. Lisa munakollased, riivitud porgand ja maitseainete ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri tainas laiali küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Sega toasoe toorjuust suhkrute ja munaga ning tõsta lusikaga koogipõhja peale. Määri laiali.
Vahusta munavalged koos soola ja suhkruga tugevaks vahuks. Lisa suhkrut vahustamise käigus kolmes osas. Tõsta munavaht koogi peale.
Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit.
Lõika jahtunud kooki kuuma vette kastetud terava noaga ruutudeks, siis ei jää pehme besee noa külge kinni.