Popcorni ja valge šokolaadi põhjal juustukook röstitud rabarberiga

Põhi

  • 50 g võid
  • 200 g valget šokolaadi
  • 0,7 l õhitud soolast popcorni (15 g)

Täidis

  • 4 želatiinilehte
  • 200 ml 35% koort
  • 250 g mascarponet (võib asendada maistestamata toorjuustuga)
  • 1 laimist välja pressitud mahl ja riivitud koor
  • 1 sl vanillisuhkrut

Röstitud rabarber

Sulata potis või ja murenda sellesse valge šokolaad. Hoia potti hästi madalal kuumusel ja lase valgel šokolaadil tasapisi sulada. Sega alles kõige lõpus ja hästi õrnalt. Vala või ja valge šokolaadi segu hulka popcorn, sega läbi. Kata 18-20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vala popcorni-segu koogivormi põhja ning vajuta ühtlaselt ja tihedalt laiali.

Pane želatiinilehed külma veega kaetult 5-10 minutiks likku. Vahusta koor, mascarpone ja vanillisuhkur ühtlaseks kohevaks kreemiks. Riivi laimilt koor, sega täidise hulka. Pressi laimist välja mahl ja vala potti. Kuumuta tulikuumaks. Pigista želatiinilehed käe vahel veidi kuivemaks ja sulata segades kuumas laimimahlas. Vala sulatatud želatiin täidise hulka ja surista veel paar mikseritiiru. Vala täidis põhjale ja tõsta kook vähemalt neljaks tunniks külmkappi tarduma.

Lõika rabarberivarred 6-7 cm pikkusteks juppideks. Paksemad varred poolita ka keskelt. Tõsta rabarberijupid ahjuvormi , puista peale suhkur, sega läbi. Küpseta 200 kraadises ahjus pool tundi. Tõsta ahjust välja ja lase neil eraldunud siirupis jahtuda.
Kui kook on tahenenud, eemalda koogivorm ja pane kook serveerimisalusele. Tõsta peale röstitud rabarber ja nirista veidike magusat rabarberisiirupit.