Pohla-martsipanikook hapukoorekattega

Põhi

  • 150 g võid
  • 100 g suhkrut
  • noaotsaga soola
  • 1 muna
  • 200 g täisteranisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

  • 5 dl pohlasid+1 sl kartulitärklist
  • 150-200 g külmkapikülma martsipani
  • 4 muna
  • 200 g suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 2 sl kartulitärklist
  • 300 g hapukoort

Põhja jaoks hõõru toasoe pehme või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa sool, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse ahjuvormi suurusega u 25×32 cm. Küpsetuspaber lõika sellise suurusega, et pärast saaks sellest tõstes koogi vormist välja. Küpseta põhja 200-kraadises kuumuses 10 minutit, tõsta ahjust välja ja alanda ahju kuumus 180 kraadini.

Katte tegemiseks sega esmalt pohlad tärklisega ja puista koogipõhjale. Külmunud marju pole eelnevalt tarvis sulatada. Riivi martsipan, pudista pohladele ja nende vahele. Vahusta munad suhkru, vanillisuhkru ja tärklisega kohevaks heledaks vahuks. Sega hulka hapukoor. Vala kate pohladele
Küpseta kooki veel umbes 30 minutit, kuni kook on pealt helekollane. Keera ahjukuumus kinni ja lase koogil kinnise uksega ahjus seista veel 15 minutit.
Lase enne söömist täielikult jahtuda. Lõika ruutudeks.

P.S. Kui soovid teha suurt plaadikooki, siis kahekordista koguseid ja küpseta kook tavalise suurusega ahjuplaadil.