Pontšikud bataadi ja tatrajahuga

Vaja läheb:

Keeda bataat pehmeks, kurna ja püreesta. Mõõda välja paras kogus ja sega kohupiimaga ühtlaseks massiks. Seejärel vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Lisa sellele juurde bataadi-kohupiimapüree, laimimahl ning sega läbi. Viimasena lisa soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas peab olema piisavalt paks, et see ei vajuks kausis laiali. Vajadusel lisa veel jahu.
Nüüd kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Tuleb olla tähelepanelik, sest õli ei tohi olla ka liiga kuum – siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks. Pliit peab olema umbes ¾ kuumusel, sest liiga väiksel kuumusel vettivad pontšikud õlist läbi.
Vormi kahe teelusika abil võimalikult ühtlased ja tilkadeta pallid ning küpseta kuuma õli sees mõlemalt poolt. Valminud pontšikud tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma.
Jahtunud pallidele puista peale tuhksuhkrut ning serveerides paku soovi korral juurde meelepärast moosi. Patuselt mõnus!