Pohla-martsipani stritsel

Tainas

  • u 450 g nisujahu
  • 1 pakk (12 g) kuivpärmi
  • 1 tl soola
  • 80 g suhkrut
  • 2,5 dl piima
  • 80 g hästi pehmet võid

Täidis

  • 60 g võid
  • 4 sl kaneelisuhkrut
  • 200 g pohli (külmutatuid sulata veidi, et nad päris jäised ei oleks)
  • 150 g külmkapikülma martsipani
  • 1 muna määrimiseks
  • tuhksuhkrut

Sega jahu kuivpärmi, suhkru ja soolaga. Sega hulka soe piim. Sõtku käsitsi või köögikombaini abil ühtlaseks ja elastseks. Lisa pehme või ja sõtku veel korralikult läbi. Kata tainakauss rätikuga ja kergita tainas kahekordseks, selleks kulub umbes tund.
Rulli suureks ristkülikuks, u 40×30 cm. Sulata või, määri tainale. Raputa peale kaneelisuhkur. Puista peale pohlad. Riivi martsipan jämeda riiviga või pudista sõrmede vahel ja laota pohladele. Keera tainas pikemast servast rulli. Vajuta rull veidi lamedamaks. Lõika rull kolmeks pikiribaks, ülemine ots jäta 2 cm ulatuses lõikamata. Põimi kolm riba omavahel palmikuks ja keera otsast kokku. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase veel pool tundi kerkida. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 180-kraadises ahjus u pool tundi, kuni kohev ja küps. Enne lauale tõstmist sõelu peale tuhksuhkrut.