Pohlasuflee

(4- le)

  • 40 g magedat pehmet võid vormide määrimiseks
  • 3 sl riivitud tumedat šokolaadi
  • 1 sl tumedat muscovado‘t
  • 100 g ekstrapeent suhkrut
  • 250 ml 35% koort
  • 3 suurt munakollast
  • 15 g nisujahu
  • 10 g maisitärklis
  • 2 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
  • 200 g (külmutatud) pohli
  • tuhksuhkrut peale puistamiseks
Pintselda neli väikest sufleevormi pehme võiga. Puista igasse vormi natuke muscovad‘t ning riivitud tumedat šokolaadi, raputa ja kalluta vorme nii, et võitatud pind saab ühtlaselt kaetud. Vala üleliigne suhkur ning šokolaad välja ja pane vormid jahedasse.
Sufleetaina jaoks vala koor paksupõhjalisse potti ja aja peaaegu keema, siis võta pott pliidilt. Samal ajal vahusta munakollased koos 50 g peensuhkruga suures kausis heledaks ja paksuks vahuks. Sõelu jahu ja maisitärklis munakollaste sisse ja vispelda ühtlaseks. Nüüd lisa aeglaselt koor, vispeldades pidevalt. Vala segu tagasi potti ning kuumuta puulusikaga segades madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuni segu on ühtlane ja paks. Kõige lõpus sega sisse (külmutatud) pohlad. Pane jahtuma.
Soojenda ahi 200 kraadini. Vahusta munavalged puhtas kausis kõvaks vahuks. Lisa mõned tilgad sidrunimahla, siis jätka vahustamist. Tasapisi vahusta sisse ülejäänud 50 g suhkrut, lusikatäis korraga, kuni saad hästi paksu läikiva segu. Sega sidrunikoor ja mahl sufleetainasse, sega juurde kolmandik munavalgevahust, tehes taina vedelamaks. Metallist lusikat kasutades sega ettevaatlikult sisse ülejäänud munavalged. Tõsta segu ettevalmistatud sufleevormidesse, täites need kuni servani, siis koputa igat vormi korra vastu lauda, et õhumullid välja tuleksid. Tasanda segu pind õrnalt laia noaga üle vormi tõmmates. Küpseta ahjus 15–18 minutit või kuni sufleed on kerkinud keskelt pealt võbisevaks. Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe.