Plaadi-Brita maasikate ja rabarberiga

u 12 lõiku

Põhi

  • 200 g toasooja võid
  • 150 g suhkrut
  • 4 munakollast
  • 1,5 dl / 80g nisujahu
  • 1 dl /50 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl piima

Kate

  • 4 munavalget
  • 200 g  ekstrapeent suhkrut
  • 1 dl/50g mandlilaaste + soovi korral veidi ka peale puistamiseks

Lisaks

  • 100 g toorjuustu
  • 3 dl vahukoort
  • 2 tl  vanillisuhkrut
  • 300 g maasikaid
  • 200 g rabarberit + 2 sl suhkrut
  • 1 sl sidrunimahla

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa ükshaaval munakollased. Sega jahu ja mandlijahu küpsetuspulbriga ning lisa segades või-munasegule. Lisa ka piim ja sega, kuni saad ühtlase taina.
Määri tainas eelnevalt kergelt õlitatud ja seejärel küpsetuspaberiga kaetud koogiplaadile (u 30 x 23 cm). Vahusta puhtas kausis munavalged kergelt ja lisa edasi vahustades kolmes jaos suhkur. Kui kogu suhkur on lisatud, vahusta veel kiiremal tempol u 5 minutit, kuni suhkur on lahustunud. Määri munavalgevaht spaatli abil tainale ja puista peale mandlilaastud. Küpseta ahjus alumisel siinil 180-kraadi juures pealt-alt režiimi kasutades u 25-30 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud ja mandlid kenad ja kuldsed.

Samal ajal kui kook küpseb, tükelda rabarberid paari sentimeetri suurusteks tükkideks ja sega väiksemas potis suhkru ning sidrunimahlaga. Lase u10 minutit seista, aga sega aeg –ajalt, et suhkur sulaks ja rabarber ise ka vedelikku eraldaks. Kata kaanega ja kuumuta u 3-5 minutit või kuni rabarber on pehmenenud. Võta tulelt ja lase täielikult jahtuda.

Lase valmis koogil vormis 15 minutit jahtuda, seejärel tõsta ettevaatlikult koos paberiga jahutusrestile ja lase täielikult jahtuda. Siis saad kas ettevaatlikult paberi eemaldada või hoopis koos sellega serveerimisalusele tõsta. Enne serveerimist vahusta toasoe toorjuust vahukoore ja vanillisuhkruga ning kata sellega kook. Lisa kurnatud rabarberid* ja sega kergelt kreemiga, seejärel kata kook viilutatud maasikatega ning soovi korral puista peale kergelt kuival pannil röstitud mandlilaaste.

*Rabarberitest järele jäänud vedelikust saad valmistada koos mullivee ja maasikaviiludega näiteks värskendava joogi.