Plaadi-tosca õuntega

u16 tk

  • 200 g võid
  • 4 muna
  • 2 dl  suhkrut
  • 1,5 dl piima
  • 200 g nisujahu
  • 100 g mandlijahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • u 800 g õunu, kooritud, puhastatud ja õhukesteks suupärasteks tükkideks lõigatud ( puhastatult kaal u 600 g)

Kate

  • 100 g võid
  • 100 g  fariinisuhkrut 
  • 2 sl jahu
  • 2 sl Amarettot (soovi korral)
  • 0,5 dl piima
  • 200 g mandlilaaste
  • näpuotsaga soola

Sega tükeldatud õunad 1 sl suhkruga ja jäta ootele. Sulata või ja sega selle hulka piim ning lase veidi jahtuda. Vahusta munad suhkruga, lisa vanillisuhkur ja küpsetuspulbriga eelnevalt segatud jahud. Sega sekka leige sulavõi piimaga ning sega ühtlaseks. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud u 30x40cm mõõtu ahjuplaadile ning laota võimalikult ühtlaselt tainale õunad ning vajuta need kergelt tainasse. Küpseta 180-kraadises ahju keskmises osas u 20 minutit.

Samal ajal valmista kate. Selleks vala potti tükeldatud või ja suhkur ning lase veidi sulada. Lisa jahu, piim, sool ja mandliliköör kui seda kasutad ja lase segul keskmise kuumuse juures ühtlustuda. Sega hulka mandlid. Aja mandlisegu mööda koogipinda võimalikult ühtlaselt laiali ning küpseta kooki veel u 15 minutit, kuni kook on kena ja jumekas. Lase enne serveerimist jahtuda.