Pisarakook rabarberi ja maasikatega

kaheksale

Põhi

  • 150 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 150 g jahu
  • 50 g kartulijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl riivitud sidrunikoort

Täidis

Kate

  • 3 munavalget
  • 150 g suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl sidrunimahla

Vahusta või ja suhkur u kolme minuti jooksul. Lisa edasi vahustades sidrunikoor ja muna ning lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri u 35x25cm mõõtu küpsetusvorm kergelt õliga ja kinnita selle põhjale küpsetuspaber. Aja tainas märja käe abil ühtlaselt mööda vormipõhja laiali. 

Viiluta õhukeselt rabarber ja haki maasikad väikesteks tükkideks. Sega munakollased suhkru ja vanillisuhkruga, lisa hapukoor, rabarber  ja maasikad ja kalla saadud segu tainale. Küpseta ahju alumisel siinil pealt ja alt küpsetusrežiimil 200 kraadi juures u 25 minutit, kuni kook on jumekas ja kate tahenenud.

Vahusta munavalged vähese soolaga pehmeks vahuks ja lisa edasi vahustades järk-järgult suhkur. Vahusta u kolm minutit, nii et tekib tugev vaht, kuid segu sisse jäävad siiski veel mõned suhkruterad, nii tekivad koogile jahtumisel väikesed suhkrupisarad. Sega sekka sidrunimahl ja kata kook ühtlaselt munavalgekihiga. Alanda kuumus 180-kraadini ja tõsta kook ahju keskmisesse ossa. Küpseta 13-15 minutit, kuni kook võtab beežika jume. Lase enne sööma asumist täielikult jahtuda.