Piparkoogitort

6-le

  • 200 g piparkooke
  • 100 g võid
  • 200 g (külmutatud) pohli või jõhvikaid
  • 1 dl moosisuhkrut
  • 100 ml kookoskoort või vahukoort
  • 100 g valget sokolaadi
  • 2 sl tarretisesuhkrut multi

Serveerimiseks jõhvikaid, suhkrut ja rosmariinioksi

Valmista kõigepealt moos, selleks tõsta marjad potti. Külmutatud marju pole vaja eelnevalt sulatada. Kuumuta kuni marjadest on potti eraldunud vedelik, siis lisa moosisuhkur ja keeda tasasel tulel veel 5-10 minutit. Tõsta moos jahtuma.
Purusta piparkoogid köögikombainis või pudrunuiaga surudes peeneks puruks. Sulata või ja sega piparkoogipuruga. Suru eemaldatava põhjaga pirukavormi põhjale (20 cm läbimõõt) ja äärtesse. Tõsta vorm külmkappi.
Pane koor potti ja kuumuta keemiseni, lisa tükeldatud šokolaad ja lase sel sulada. Lõpuks lisa tarretisesuhkur ja sega hoolega. Tõsta pliidilt.
Võta vorm külmkapist ja määri õhukese kihina jahtunud moos põhjale. Tõsta lusika abil kooresegu moosi peale. Tõsta kook vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema.

Enne serveerimist kaunista jõhvikate ja rosmariiniokstega. Mõned jõhvikad veereta suhkrus enne tordile asetamist. Suhkur haakub paremini, kui veeretad jõhvikaid esmalt siirupis või väheses vees.