Piim ja linnased

Siirup:

  • 200 g glükoosisiirupit
  • 300 g suhkrut
  • 500 g vett
Sega ained, kuumuta keemiseni ja jahuta. Petisorbee: 0,5 l hapendatud petti 1,5 lehte želatiini suhkrusiirupit sidrunimahla Leota želatiin külmas vees. Kuumuta väike kogus siirupit, sulata selles želatiin ja sega petiga. Maitsesta siirupi ja sidruniga. Külmuta PacoJeti konteinerites ja enne serveerimist lase läbi PacoJeti.

Karamellkreem:

  • 80 g suhkrut
  • 200 g koort
  • 100 g piima
  • 90 g munakollast
Karamellista 60 g suhkrust ja lisa juurde koor ja piim, kuumuta keemiseni. Sega 20 g suhkrut munakollastega ja lisa peene joana kuum koor. Küpseta 90 kraadi juures umbes 45 minutit. Jahuta ja sega lusikaga.

Oksad:

Nopi vartelt lehed. Sega tuhksuhkrust ja munavalgest hapukoorelaadne mass, lisades ettevaatlikult munavalget suhkrule. Puista oksad kakaoga ja pane ööpäevaks kuivama.

Linnasepuru:

  • 100 g nisujahu
  • röstitud sarapuupähkleid
  • 2 sl linnasejahu
  • 100 g võid
  • 0,5 tl kardemoni
  • 100 g muscovado’t
  • soola
Riivi külm või ja sega kõik ained omavahel, kuni mass on riivsaiataoline. Küpseta 180 kraadi juures 6-12 minutit.

Mustasõstratolm:

  • kuivatatud musti sõstraid
  • Jahvata marjad pulbriks.

Karamellistatud hapupiim:

  • rjazenkat
  • Nõruta rjazenkat kohvifiltril 12 tundi.

Noored rabarberid:

  • rabarberit
  • suhkrusiirupit

Lõika rabarber ribadeks ja marineeri siirupis.