Petite tender punasesõstra-tšilli vürtsmoosiga

  • 1 veise petite tender (350-400 g)
  • oliiviõli
  • soola (suitsusoola helbeid)
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • värsket hakitud tüümiani
Tõsta liha umbes tund aega enne küpsetamist toatemperatuurile. Seda protseduuri ei tohiks unustada, eriti kui soovid võimalikult mahlast lõpptulemust. Eemalda lihalt kelmed ning patsuta köögipaberiga liha pind veidi kuivemaks. Veereta liha oliiviõlis ning grilli kuumal grillil igast küljest mõni minut (3-5), lähtudes lihatüki suurusest ning soovitavast küpsusastmest.
Grillilt tulnud liha veereta (suitsu)soolahelvestes, värskelt jahvatatud mustas pipras ja värskes hakitud tüümianis. Kui lihale nn rüü külge veeretatud, tõsta lihatükk veel ca 10-15 minutiks puhkama, et mahlad rahuneksid ega lahti lõigates välja voolaks. Seejärel lõika lihatükk terava noaga viiludeks ja serveeri koos punasesõstra–tšilli vürtsmoosiga.

Punasesõstra-tšilli vürtsmoos

  • 1 kg punaseid sõstraid
  • 1-2 tšillipipra kauna, hakituna
  • soovi korral tšillipulbrit
  • rosmariini
  • 200-300 g marmelaadisuhkrut 
  • näpuotsaga soola
Kuumuta punaseid sõstraid vähese veega ning aseta siis marlile või sõelale nõrguma. Saadud punasesõstramahlale lisa moosisuhkur, hakitud tšillipipra kaun(ad), maitse järgi rosmariini ning näpuotsaga soola. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit. Samal ajal aseta ahju 100 kraadi juurde ca 20 minutiks purgid, et neid steriliseerida. Tõsta purgid ahjust, kalla igasse purki kuum punasesõstra tarretis, kaaneta ja jahuta.
Veinisoovitus: Torres Sangre de Toro