Part kuivatatud ploomidega

  • 1 part
  • 500 g kuivatatud ploome
  • 500 ml brändit
  • 200 g võid
  • 30 g tumedat muscovado-suhkrut 
  • 1 apelsin
  • 4 tera nelki
  • 1 kaneelikoor
  • 1 tähtaniis
  • 6 musta terapipart
  • 1 l apelsinimahla
  • 35 g suitsupeekonit
  • 1 seller
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 sl jahu
  • tüümianit
  • 1 loorberileht
Leota kuivatatud ploome öö läbi brändis. Maitsesta part seest ja väljast soola ja pipraga, topi sisse brändis leotatud ploomid ning kinnita puutikuga. Soovi korral seo pardi jalad kokku kuumuskindla nööriga. Pruunista part pannil, lisa klaasitäis brändit (gaasipliidil keera tuli täiesti kinni, muidu läheb köök põlema!). Kata kaanega ja küpseta 60 minutit tasasel tulel. Keeda apelsinimahl kaneelikoore, tähtaniisi, nelgi, musta pipra, muscovado-suhkru ja tüümianiga kokku (järele peaks jääma umbes pool kogusest). Eemalda part pannilt ja valmista kaste sel samal pannil. Pruunista peekon, porgand, seller ja sibul, maitsesta õrnalt soolaga, lisa üks lusikatäis võid ja jahu. Vala juurviljadele ja peekonile apelsinisiirup ja keeda vaikselt 20 minutit, lõpus lisa kastmele ülejäänud brändiploomid koos brändiga. Lase keema ning maitsesta soola-pipraga. Serveerimiseks aseta part vaagnale ja vala kastmega üle!