Pehme piparkook valge šokolaadi glasuuriga

8-10-le

  • 4,5 – 5 dl speltajahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 2-3 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl soola
  • 1 suurem muna
  • 2 dl tumedat siirupit 
  • 30 ml hästi kanget espressokohvi
  • 1 dl piima
  • 75 g võid, sulatatuna +võid vormi määrimiseks

Kate:

  • 100 g valget šokolaadi, tükeldatuna
  • 200 g toorjuustu, toasoojana
  • ½ tl vanillisuhkrut 
  • kuivatatud jõhvikaid
Sega omavahel kuivained – jahu, küpsetuspulber, kaneel, piparkoogimaitseaine ja sool. Vahusta teises kausis munad. Lisa siirup, sulatatud või, kohv ja piim. Sega juurde kuivained ja töötle tainas ühtlaseks. Taina paksust reguleeri jahu kogusega.
Määri ahjupann võiga ja kalla tainas ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-25 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Jahuta veidi ja kalla vormist välja.
Šokolaadi-toorjuustukatte valmistamiseks sulata vesivannil valge šokolaad ühtlaseks. Sega juurde toorjuust ja vanillisuhkur ning määri jahtunud piparkoogile. Kaunista kuivatatud jõhvikatega. Serveerides lõika  tükkideks.