Pehme beseekattega rabarbrikook

Põhi

Kreem

  • 200 g rabarberit
  •  3 munakollast
  •  250 g hapukoort
  •  3 sl suhkrut
  •  2 tl vanillisuhkrut
  •  1 tl kaneeli
  •  100 g valget šokolaadi

Kate

 

Pane ahi 180-kraadile soojenema. Kata 23 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.

Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged koos suhkruga heledaks vahuks. Vahusta eraldi kausis munakollased tugevaks vahuks. Sega munavahud omavahel ja sõelu juurde jahu. Sega õrnalt läbi. Vala segu vormi ja küpseta 10 minutit.

Samal ajal pese ja tükelda rabarber. Vahusta munakollased suhkruga, lisa hapukoor, vanillisuhkur ja kaneel. Sulata šokolaad vesivannil ja mikserda segusse. Sega omavahel hapukooresegu ja rabarber ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 45-50 minutit, kuni kate on hüübinud ja rabarber pehme.

Vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks ja vala koogile. Küpseta veel umbes 7 minutit kuni kate saab kergelt kuldse jume. Lase koogil jahtuda. Hoia kooki paar tundi külmkapis. Eemalda kook vormi küljest noaga lahti ja aseta serveerimisalusele.
Koogi lahtilõikamisel aitab see, kui kastad noa kuuma vette, siis ei jää beseekiht noa külge.