Peedi-šokolaadikook

  • 250 g peenelt riivitud peeti
  • 200 g šokolaadi
  • 3 muna
  • 150 g tumedat muscovado‘t
  • 1 dl õli
  • 100 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 2,5 sl kakaod
Sulata šokolaad. Vahusta munad, suhkur ja õli kreemjaks. Lisa munavahule omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, sooda ja kakao. Seejärel sega hulka veidi jahtunud sulatatud šokolaad ning viimaks riivitud peet. Sega ühtaseks ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm (26 cm) läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit või kuni kooki torgatud tikk jääb puhtaks.
Võid koogi küpsetata ka väikestes muffinivormides, kuid siis lüheneb ka küpsetamisaeg.

Toorjuustukreem:

Vahusta toorjuust võiga ühtlaseks. Lisa suhkrud ja peedimahl, sega ühtaseks. Määri kreem koogile, soovi korral kaunista jõhvikatega.