Õunasarvekesed kaneeliga

u 24 tk

Tainas

Lisaks

  • 3-4 keskmise suurusega või suuremat hapukat õuna (nt.Antoonovka)
  • 100 g fariinsuhkrut 
  • 2 tl kaneeli
  • muna taina määrimiseks
  • pärlsuhkrut

Tükelda külm või ja töötle koos teiste taina koostisosadega lauamikseri abil ühtlaseks. Vajadusel lisa supilusikatäie kaupa veidi külma vett. Vormi kaheks palliks, mässi köögikilesse ja pane 30 minutiks külmikusse tahenema.

Rulli tainas jahusel tööpinnal õhukeseks kettaks ja lõika neljaks sektoriks. Jaga iga sektor omakorda veel kolmeks, nii et saad 12 sektorit. Koori õunad ja eemalda südamikud ning lõika paksemateks viiludeks. Sega suhkur ja kaneel eraldi kausis. Suska õunaviilud ükshaaval suhkru-kaneelisegust läbi, aseta tainasektori välimisele, laiemale osale ja rulli keskele kokku. Soovi korral võid suuremad avad kergelt kinni pigistada, et täidist ahjus vähem plehku paneks. Tee sama ka ülejäänud õunaviiludega nii et tainas kasutatud saaks.

Aseta tainas õunaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri munaga ja puista peale pärlsuhkrut. Küpseta ahju keskmises osas 200 kraadi juures u 20 minutit, kuni sarvekesed on jumekad. Samal ajal kui esimene plaaditäis ahjus küpseb, võta ette teine tainapall ja toimi täpselt samamoodi.