Õunaroosid

Vaja läheb:

  • 1 pakk lehttainast (400 g)
  • 2 õuna (soovitavalt punasekoorelist)
  • 2-3 sl kaneelisuhkrut
  • pool sidrunit
  • keevat vett
  • serveerimiseks tuhksuhkrut
Rulli tainas õhemaks ja lõika sellest umbes 4-5 cm laiused ribad ja raputa üle kaneelisuhkruga.
Seejärel puhasta õunad südamikest, lõika pooleks ja siis omakorda õhukesteks viiludeks. Pane viilud kaussi, pigista neile sidrunist mahla ning vala üle keeva veega. Hoia õunaviile mõned minutid kuuma veega kaetuna, kuni need muutuvad elastseks. Ettevaatust, liiga kaua kuumas vees hoidmine tuhmistab õunaviilude värvi!
Nüüd aseta õunaviilud tainariba ülemisele servale, pool õunaviilust üle taina ääre. Tõsta alumine serv peale nii, et õunad jäävad kahe tainaserva vahele ja paistavad ääre vahelt välja. Keera tainariba otsast alustades rulli ja aseta muffinivormi. Lase pisut kerkida ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni tainas on kuldpruun. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.