Õunapannkoogid

u 20 tk

  • 2 muna
  • 2 dl keefiri
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl soodat
  • 1 sl suhkrut
  • soola
  • 1 sidruni koor ja mahl
  • 6 väiksemat õuna
  • 1/2 dl kaneelisuhkrut
  • praadimiseks võid või õli

Löö munad kausis lahti, lisa sool ja suhkur. Sega juurde keefir ja soodaga segatud jahu. Sega ühtlaseks. Riivi sidruni koor (ainult kollane osa) ja lisa tainale.

Eemalda õuntel südamikud ja koori õunad. Lõika õunad ratasteks. Pigista sidrunist mahl ja sega lahtilõigatud õunaratastega.

Kuumuta pann ja määri õli või võiga. Kasta õunarattad tainasse ja aseta kuumale pannile (kasuta keskmist kuumust). Prae tainaseid õunaviile 1-2 minutit kummaltki poolt. Vala kaneelisuhkur laiemale taldrikule ja tõsta kuumad õunapannkoogid kaneelisuhkrusse ja keeruta mõlemalt poolt, et suhkur haakuks.
Serveeri kohe, soovi korral võid lisada ka vanillijäätist, hapukoort või Kreeka jogurtit.