Norra kammkarp ja kammkarbimari, tilliõli, õun

  • 6 kammkarpi
  • peotäis tilli
  • peotäis peterselli
  • 20 ml oliiviõli
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 50 g oliive
  • 2 õuna

Oliivi puru tegemiseks kuivata oliivid dehüdraatoris või 65 kraadises ahjus krõbedaks. Selleks kulub umbes umbes 3 tundi.

Puhasta kammkarp solkmetest ja jäta alles ainult kammkarbi liha ja mari.
Rohelise õli tegemiseks kuumuta oliivõli 75-80C-ni. Seejärel kalla õli blenderisse ja lisa ürdid.
Lisa soola ja suhkurt, ning seejärel purusta kõik ühtlaseks õliks. Soovi korral kurna peterselli ja tilli õlist välja.
Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad peenikesteks ribadeks. Serveerimiseks tõsta kammkarbiliha ja mari kammkarbi kaanele. Nirista peale ürdiõli ja raputa ürdipuru. Soovi korral lisa lusikatäis majoneesi.